Dodentocht 90281 stappen ofte 72km

90281 stappen ofte 72km

90281 stappen heb ik gedaan deze week. 72 km in totaal waarvan 36 km eergisteren en 30 gisteren. Dankzij mijn alerte collega kwam ik eind vorige week te weten dat ik in ’t WE niet een keer maar twee keer 35 kms moest stappen. Dat had ik effe over ’t hoofd gezien in het trainingsschema van de Dodentocht :-(. Nog maar een keer naar Leuven gestapt. Ik kwam net op tijd en oververhit bij de tandarts binnen. Op de terugweg kreeg ik stekende pijn in mijn heup en vreesde dat ik er niet zou geraken maar de pijn is weggetrokken, gelukkig maar. De tweede dag heb ik twee lussen gemaakt en telkens ’thuis’ als pauzeplek gekozen. Weer eens heb ik ontdekt hoe mooi de streek in en rond Nieuwrode is. Ik kwam terecht in verschillende gebieden van de Hagelandse Vallei waar de medewerkers van Natuurpunt had aan t werken waren om de wegen toegankelijk en doornvrij te maken. Tijdens het urenlange wandelen geniet ik van de natuur. Tijdens de verschillende maanden dat ik aan het stappen ben, heb ik de natuur letterlijk zien openbloeien. Prachtig gewoon. Ook ben ik dankbaar voor podcasts zoals ‘Leven zonder stress‘ met Erwin Peters die het heeft over de drie basisbehoeftes. Een mens heeft behoefte aan ‘gezien worden’, ‘gehoord worden’ en ‘vastgehouden worden’. Mooi toch.

Related Post