Dodentocht 2019

Featured

10 maart 2019. Vandaag heb ik weer en wind getrotseerd om mijn 15 kms te stappen. Onderweg heb ik verschillende keren gedacht aan een ervaren dodentochtenaar die me erop gewezen had dat ik al eens beter het fietsenknooppuntnetwerk volg ipv het wandelknooppuntnetwerk. En dat hij gelijk had heb ik geweten. Jezus, waar dat ik overal gezeten heb. Ergens in de bossen van Rotselaar was ik erin geslaagd om verschillende hindernissen letterlijk te overbruggen om dan ook letterlijk weg te zinken tot bijna onder mijn knieën in het water. Avontuurlijk was mijn tocht wel vandaag. Dat is het minst wat je kunt zeggen.

3 maart 2019. Intussen ben ik een aantal wandelingen verder en zit nog steeds op schema. Vergezeld door mijn muziek stap ik flink door(een kleine 6 km per uur). Vaak vertrek ik via het wandelknooppuntennet maar het gebeurt al eens dat ik een knooppunt mis en afwijk van mijn route :-).

22 februari 2019 – Omdat ik geen wandelaar ben probeer ik het schema dat aangeboden door Wandelsport Vlaanderen te volgen. Vandaag een dikke 10 km gestapt. Weer was ik aangenaam verrast door de mooie omgeving waarin ik woon. Vandaag had ik mijn ipod mee en niet onbelangrijk, ik had de juiste oortjes mee :-). Ik heb gewandeld met Deus, Ultrasonic, Muse, REM, Jay Dee, Pearl Jam enz. Zalig! Bij zijn momenten was ik niet te houden en danste mijn weg verder. Dat er misschien wel mensen mij konden zien was het minste van mijn zorgen. De laatste km was mijn zin om te dansen wel over en had ik een kleine inzinking. Waar ben ik in godsnaam aan begonnen? De dodentocht, dat is 10 keer zoveel dan ik vandaag gestapt heb…

15 februari, wandeling 2 als voorbereiding op de Dodentocht. Een kleine 8 km gestapt met mijn nieuwe stapschoenen en ze zijn goedgekeurd :-). In tegenstelling tot de vorige keer heb ik geen blaar bij. Die van vorige keer boven mijn hiel is nog niet helemaal genezen. Vandaag heb ik een dunne sokken aangetrokken met daarover wandelsokken. Een tip die ik kreeg ik van specialisten :-). Onderweg genoten van de zonovergoten landschappen.

Vandaag, 8 februari ben ik fysiek gestart met mijn voorbereiding op de Dodentocht 2019. Via de site van Wandelsport Vlaanderen heb ik het trainingsschema gedownload en geïmplementeerd in mijn agenda. Bedoeling is om dit schema strikt te volgen en tot op heden is dit goed gelukt :-).